Acesta este un fel de mancare din resturi. Cantitatile sunt aproximative, mai mult dupa ochi decat dupa cantar. Nu conteaza prea mult "farmacia" retetei, cat "chimia" - combinatia vinete - rosii - branza - paste fainoase.
Se face asa :- se toaca o jumatate de ceapa si se pune intr-o tigaie in ulei incins, pana devine sticloasa;
- se adauga 2 catei de usturoi tocati, apoi pasta de rosii - vreo 200 ml , sa zicem;
- se adauga busuioc, sare si piper, o priza de zahar si vinetele - ramase de la tarta provensala, cam cat o vanata mica; se fierb impreuna 5 minute;
- intre timp se fierb macaroane (cam 200 gr, uitate in camara de cine stie cand);
- se unge un vas termorezistent rotund cu ulei si se aranjeaza macaroanele concentric; deasupra se toarna sosul de vinete cu rosii, la care - daca e prea gros - se adauga 200 ml suc de rosii (desfacut special pentru aceasta mancare, un contrast la toate resturile de pana aici); deasupra se rade cascaval si se da la cuptor pentru 20 de minute;
- dupa ce se raceste putin se taie ca si cum s-ar taia un tort si se serveste cald.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu