...si cu migdale bine-nteles, ca doar se vad in poza. Reteta originala continea migdale macinate in aluat, dar aici le-am inlocuit cu nuca macinata. Se fac foarte rapid si este o metoda buna de a folosi albusurile ramase de la mancaruri la care se folosesc doar galbenusuri.
ingrediente (pentru 12 bucati) :
- 4 albusuri batute spuma
- 150 gr unt topit si racit
- 150 gr zahar
- 75 gr faina
- 100 gr nuci macinate
- cam 200 gr caise , fara samburi, taiate cubulete
- fulgi de migdale pentru ornat
metoda:
- se incinge cuptorul pe treapta 2 (din cele 3 din dotare; reteta originala spune 200 gr C);
- se cerne faina, apoi se amesteca cu zaharul si nucile macinate; se adauga la albusurile batute spuma (nu insistam prea mult, trebuie sa fie o spuma moale), apoi se adauga untul si cubuletele de caise - din care se pot pastra cateva pentru ornat;
- se ung cu unt locasurile unei forme de briose si se pun cam 2 linguri din compozitie in fiecare; se imprastie deasupra bucatile de caise retinute pentru decor si fulgi de migdale;
- se coc 12-15 minute, apoi se lasa sa se raceasca.
Pofta buna!
Ce frumoase-s si ce bune si ce prezentare faina!
RăspundețiȘtergeremmmmm, trebe sa incerc si io! Cred ca se pot coace si in alt recipient decat tava de briose?.....
RăspundețiȘtergereMultumesc, Gaby :)
RăspundețiȘtergereAnonim, cred ca se pot coace in forme mici de tarte, sau de savarine :)
RăspundețiȘtergere