Pagini

joi, 14 iulie 2011

Prajiturele cu nuci si caise

...si cu migdale bine-nteles, ca doar se vad in poza. Reteta originala continea migdale macinate in aluat, dar aici le-am inlocuit cu nuca macinata. Se fac foarte rapid si este o metoda buna de a folosi albusurile ramase de la mancaruri la care se folosesc doar galbenusuri.
ingrediente (pentru 12 bucati) :
- 4 albusuri batute spuma
- 150 gr unt topit si racit
- 150 gr zahar
- 75 gr faina
- 100 gr nuci macinate
- cam 200 gr caise , fara samburi, taiate cubulete
- fulgi de migdale pentru ornat
metoda:
- se incinge cuptorul pe treapta 2 (din cele 3 din dotare; reteta originala spune 200 gr C);
- se cerne faina, apoi se amesteca cu zaharul si nucile macinate; se adauga la albusurile batute spuma (nu insistam prea mult, trebuie sa fie o spuma moale), apoi se adauga untul si cubuletele de caise - din care se pot pastra cateva pentru ornat;
- se ung cu unt locasurile unei forme de briose si se pun cam 2 linguri din compozitie in  fiecare; se imprastie deasupra bucatile de caise retinute pentru decor si fulgi de migdale;
- se coc 12-15 minute, apoi se lasa sa se raceasca.
Pofta buna!

4 comentarii:

  1. Ce frumoase-s si ce bune si ce prezentare faina!

    RăspundețiȘtergere
  2. mmmmm, trebe sa incerc si io! Cred ca se pot coace si in alt recipient decat tava de briose?.....

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim, cred ca se pot coace in forme mici de tarte, sau de savarine :)

    RăspundețiȘtergere