Am vazut placintelele acestea mai demult, pe blogul Laurei Adamache, si mi-au ramas in minte. Aveam in frigider mai multe resturi de branza care trebuiau consumate, asa ca duminica - dimineata, pe racoare - m-am apucat de prajit! Aluatul are, in reteta originala, putina untura - eram sigura ca am in frigider un borcan, dar cand sa-mi adun ingredientele, borcanul lipsea ... Asa-i cu doi bucatari intr-o singura bucatarie (dar nu ma plang deloc :) ).
ingrediente:
- 400 gr faina
- 25 gr drojdie proaspata
- 225 ml apa calduta
- 4 lingurite ulei de masline
- sare
- 350 gr branza sarata (eu am folosit resturi de branza de vaci, feta si branza de burduf)
metoda:
- se dizolva drojdia in putina apa calduta (din cantitatea data in lista de ingrediente);
- cand drojdia a inceput sa faca bulbuci la suprafata se amesteca cu faina, restul de apa si uleiul; se framanta cateva minute, pana aluatul nu se mai lipeste de degete (...asa tare :D); se adauga sarea si se mai framanta putin;
- se lasa aluatul in bol, acoperit cu folie alimentara, timp de 20-30 de minute;
- se face amestecul de branza;
- se iau cu lingura bucatele de aluat carora li se da forma de bila; se intind cu sucitorul pe blatul infainat, pana ajung subtiri de vreo 2 mm (nu le-am facut mai subtiri de frica sa nu se rupa, din cauza greutatii branzei, cand le pun in tigaie); se pune branza pe un disc de aluat, lasand margini goale de aprox. 1 cm, apoi se acopera cu alt disc de aluat si se sigilieaza bine marginile;
- se prajesc pe rand, pe ambele fete; daca mi le-ar praji altcineva, altundeva decat in bucataria mea, as face in fiecare saptamana!
Pofta buna!
Imi plac la nebunie genul asta de placintele.
RăspundețiȘtergereBai,mi-e o foameeeee :))))
Si mie mi se face pofta cateodata si uit ca ar trebui s-o las mai moale cu aluaturile si dulciurile :(. Imi amintesc abia dimineata cand nu stiu cu ce sa ma imbrac si ma plang ca toate hainele mi-s mici ... Dar de maine mananc numai salata! :)) (cine sa ma creada .... ? )
RăspundețiȘtergere