In mod normal nu folosesc multe diminutive, i-as spune patrunjelului - patrunj si ostropelului - ostrop, dar probabil caldura mare m-a afectat, asa incat ultimele postari sunt prajiturele - placintele - pachetele ...
ingrediente:
- 2 vinete mari, lunguiete
- 3 rosii
- 250 gr branza - am folosit 3 feluri - mozarella, cas proaspat si cascaval afumat
- busuioc proaspat
metoda:
- se spala bine vinetele si se taie pe lung felii subtiri ( aprox 1 cm grosime);
- se sareaza si se lasa putin asa, apoi se clatesc si se usuca cu servete de bucatarie;
- se prajesc in tigaia-grill feliile de vinete unse cu ulei pe ambele fete;
- pe mijlocul fiecarei felii se aseaza o felie de branza, una de rosie, putin busuioc taiat marunt , se sareaza, apoi se impacheteaza (aducand un capat peste umplutura, apoi si celalalt);
- bine ar fi sa punem apoi pachetelele la cuptor pentru cateva minute, pana se topeste branza; in caz de caldura mare, se pot incalzi in tigaie.
Cele cu cas afumat mi-au placut cel mai mult.
Pofta buna!
Foarte interesant din nou! Nu ca m-as mira...
RăspundețiȘtergeremultumesc, anonim :)
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
Ștergere