Pagini
▼
luni, 18 iulie 2011
Inghetata cu mascarpone si frisca
Caldura mare, asa ca mi-am luat inima in dinti si am facut prima mea inghetata.
ingrediente:
- 200 ml frisca lichida
- 400 gr mascarpone
- 50 gr zahar pudra vanilat
- 100 gr ciocolata cu lapte
- o nectarina si-o piersica
pentru sosul de caise:
- 300 gr caise curatate de samburi
- 2 linguri zahar
- 2 linguri apa
metoda - mai simpla de atat nu cred sa existe:
- se bate frisca; se adauga mascarpone si zaharul pudra si se amesteca toate; (de data asta am folosit frisca "artificiala" , dar daca folosim naturala poate e nevoie de mai mult zahar; gustam);
- am impartit compozitia in doua vase de plastic, rotunde, cu capac; intr-unul am adaugat o tabla de ciocolata cu lapte taiata marunt, iar in cealalta o piersica si o nectarina taiate cubulete;
- se lasa in congelator, amestecand din 30 in 30 de minute; dupa 2 ore jumate e numai buna de mancat; daca ramane mai mult timp in congelator se lasa in bucatarie 20 de minute inainte de a portiona.
Mascarpone imi pare cam dulceag si "lesinat", asa ca m-am gandit ca un sos de caise ar inviora inghetata - si am avut dreptate! Sosul e si el extrem de simplu de facut - se pun toate ingredientele intr-o cratita la fiert, pana se inmoaie fructele. Se lasa la racit, apoi se paseaza cu un blender.
Pofta buna!
Inca nu am avut ocazia sa gatesc cu "mascarpone" insa voi incerca chiar zilele astea deoarece pare interesant, si gustul e la fel?
RăspundețiȘtergereDli, deocamdata mascarpone nu e chiar branza mea favorita , dar in inghetata mi-a placut :)
RăspundețiȘtergere