Pagini

miercuri, 16 decembrie 2015

Briose cu fructe uscate si martipan





Aceste briose sunt inspirate de cozonacul german de Craciun (numit Stollen), au fructe uscate, nuci, migdale,  martipan si scortisoara. Miros a iarna si a Craciun, sunt consistente si aromate, perfecte pentru micul dejun, cu un borcanel de iaurt alaturi.

ingrediente:
- 200 g faina 000
- 50 g migdale macinate
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de soda
- 1/4 lingurita scortisoara
- 100 g zahar tos
- 100 g martipan taiat cubulete
- 25 g nuci tocate mare
- 50 g fulgi de migdale
- 25 g stafide
- 50 g merisoare uscate
- 5o g caise uscate taiate cubulete
- 2 oua
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 125 ml iaurt

metoda:
- se incinge cuptorul la 200 g Celsius
- se amesteca faina, migdale macinate, zahar, praf de copt, bicarbonat, martipan, nuci si fructe uscate;
- separat se amesteca ouale cu uleiul si iaurtul;
- se mesteca cele doua compozitii, fara a insista prea mult;
- se repartizeaxza aluatul in 12 hartiute de briose; se coc in tava speciala timp de 5 minute,  apoi se reduce temperatura cuptorului la 160 grade C si se mai coc 15 minute sau pana cand scobitoarea infipta in mijlocul briosei iese curata.




Pofta buna!
sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu