Pagini

joi, 5 noiembrie 2015

Prajitura cu rubarba si iaurt




Toata iarna am asteptat sa vina vara, din motive de blog, pentru ca vara am lumina dupa-masa, cand ajung acasa, si pot sa fac poze cu mancarea! Dar vara a venit si odata cu ea cheful de stat pe-afara, scurmand in gradinuta sau, mai bine, lenevind la umbra nucului....  Acum ca e toamna (spre iarna), cel mai placut loc din lume mi se pare ca e la mine-acasa, langa cuptorul incins in care se coace o prajitura. Cum ar fi cea de fata, cu rubarba si iaurt, si cu un strat crocant de nuci deasupra - reteta usor modificata dupa cea de aici. Prajitura e gata cand deja e suficent de intuneric afara incat sa-mi iasa niste poze urate cum nu credeam sa ajung vreodata sa pun pe blog, dar e prea buna pentru a fi trecuta cu vederea (serios - nu va uitati la poza, faceti prajitura!) !

ingrediente:
- 100 g unt la temperatura camerei
- 50 g zahar tos
- 1 lingurita scortisoara
- 100 g nuci taiate mare
- 225 g faina 000
- 1 lingurita bicarboant de soda
- 250 g zahar brun (cel inchis la culoare)
- un praf de sare
- 250 ml iaurt
- 1 ou mare
- 300 g rubarba taiata cubulete cu latura de aprox. 1 cm (am folosit rubarba congelata, nedezghetata)
metoda:
-  se incinge cuptorul la 180 grade C;
-  se topesc 15 g de unt si se amesteca cu nucile, scortisoara  si 50 g de zahar tos;
- se freaca restul de unt cu zaharul brun si cu oul; se aduga iaurtul;
- se amesteca faina cernuta cu bicarbonat si un praf de sare; se adauga cubuletele de rubarba;
- se amesteca compozitia cu faina cu cea cu iaurt, se toarna aluatul intr-o tava (aprox. 33x23 cm) tapetata cu hartie de copt si se presara deasupra amestecul de nuci;
- se coace prajitura pana cand scobitoarea infipta in mijloc iese curata (cam 40 de minute).
Se lasa la racit apoi se serveste taiata cuburi.



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu