Pagini

duminică, 22 decembrie 2013

Varza de Bruxelles cu sunca la cuptor



In ultima vreme asta e mancarea mea preferata cu varza de Bruxelles, se face simplu si repede, si e foarte gustoasa. Eu am gatit-o doar cu varza de la congelator, dar cred ca ar fi foarte buna si cu varzute proaspete.

ingrediente:
-  400 g varza de Bruxelles (congelata, in cazul de fata)
- 6 felii subtiri de sunca (speck)
- 1 lingura ulei
- sare
metoda:
- se lasa la dezghetat varzutele;
- se incinge cuptorul pe mediu;
- varzutele se taie in doua si se pun intr-un bol; se toarna deasupra ulei, se adauga sarea, si se amesteca astfel incat toate legumele sa fie unse;
- se aseaza in tava, pe hartie de copt, cu taietura in jos; se aseaza feliile de sunca intre sirurile de varza; se coc aproximativ 20 de minute, pana cand varzutele se rumenesc putin si sunca devine crocanta.


Pofta buna!

4 comentarii: