Pagini

joi, 15 august 2013

Hamburgeri II


Cam o data pe an ma apuca pofta de hamburgeri. Spre deosebire de cei de anul trecut, acestia nu contin ou si nici pesmet. Bine-nteles ca nu am putut musca din constructia ce se vede mai sus, asa ca am desfacut hamburgerul in doua si l-am mancat "deconstruit", cu mai multa salata de varza si felii de rosii decat se vad in imagine.

inrgediente:
- 800 g carne tocata (amestec porc cu vita)
- 2 linguri mustar
- o ceapa mica data pe razatoare
- 1 lingurita sos Worchester
- varf de cutit fulgi de ardei iute
- sare, piper
- 2 linguri patrunjel tocat
- 6 felii de cascaval
in plus: chifle, rosii, salata de varza
metoda:
-  se amesteca toate ingredientele in afara de feliile de cascaval;
- se formeaza 6 chiftele aplatizate - cam 8 mm - 1 cm grosime; se aseaza pe o tava, se acopera cu folie, se lasa la rece o ora;
- se ung chiftelele cu ulei pe o fata, apoi se aseaza in tigaia-gratar incinsa bine cu fata unsa in jos;
- se prajesc pe o parte pana se rumenesc, apoi se intorc pe partea cealalta, se aseaza o felie de cascaval deasupra si se lasa pana se rumenesc si pe a doua fata;
- se taie chiflele in doua si se aseaza cu fata taiata in jos pe gratar, cateva minute, pana se prajesc putin;
- se asambleaza hamburgerul:


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu