Pagini

vineri, 4 ianuarie 2013

Rulada de piept de curcan



 Asta a fost prima mea incercare de a gati carne de curcan. Fiind in preajma Craciunului am ales o umplutura care mi se pare a fi de sezon, de inspiratie americana(sau o fi chiar britanica?): un amestec de carne de carnati (am folosit din productia proprie), mere, ceapa, castane si merisoare.

ingrediente (cam 6 portii):
- 1,2 kg piept de curcan
- 300 gr carnati de porc
- 1 mar decojit si tocat
- 1 ceapa tocata
- 1 lingura ulei
- 100 gr castane fierte coapte, tocate
- 1 ou
- 50 gr pesmet
- 100 gr merisoare uscate
- 1 lingurita salvie uscata
- patrunjel, sare, piper
- 15-16 felii subtiri de sunca (speck)
metoda:
- se taie bucata de carne in doua, apoi fiecare jumatate pe orizontala, dar nu pana la capat - astfel incat sa se poata desface ca o carte;
- se acopera cu folie de plastic si se bat feliile de carne, pe ambele fete;
- se caleste ceapa intr-o lingura de ulei, apoi se amesteca cu carnea de carnati, mar, castane, merisoare, salvie, sare si piper, patrunjel, ou si pesmet;
- se sareaza si se pipereaza carnea, apoi se intinde un strat de umplutura pe fiecare bucata si se ruleaza strans; se invelesc rulourile in felii de sunca, se aseaza intr-o tava cu putin ulei si se coc la foc mediu (180 gr C) pentru 45 de minute;
- daca ramane umplutura se formeaza chiftelute care se aseaza si ele in tava.
Se serveste cu cartofi copti, varza de Bruxelles si eventual cu o lingura de sos de merisoare.
Pofta buna!

Un comentariu: