Pagini

miercuri, 19 decembrie 2012

Mere in halat



Cam cu o saptamana inainte de Craciun nu am chef de gatit... probabil, inconstient, imi pastrez fortele pentru beigli si ce-o mai fi sa fie. Acest desert, intre preferatele din copilarie, se face atat de usor inca nici n-as putea spune ca presupune gatit...

ingrediente (pentru 4 portii. Dar eu pot manca singura cam 3 sferturi):
- 100 gr faina
- 1 ou
- praf de sare
- 100-120 ml apa carbogazoasa
- 8 mere (nu prea mari)
- ulei pentru prajit (cam de-un deget in tigaie, nu doar o idee sau deloc, ca la clatite)
- zahar pudra
metoda:
- din faina, praful de sare, ou si apa se amesteca un aluat ca cel de clatite, dar un pic mai gros;
- se curata merele, se scoate mijlocul cu samburi si se taie felii de aprox. 1 cm grosime;
- se trec feliile de mere prin aluat, se prajesc in ulei incins, se cerne zahar pudra pe ele, se servesc (cate au mai ramas....).


Pofta buna!

2 comentarii: