Pagini

marți, 7 august 2012

Feta coapta cu sos de rosii


Aceasta este o mancare branzo-vegetariana, care cere putine ingrediente si se face usor. Atentie insa la feta, trebuie sa fie branza cu acest nume si nu ceva "specialitate" din margarina care se topeste complet la caldura cuptorului ... (am patit-o, pe la inceputurile carierei mele de gospodina).
Rosia cea mica din imagini este prima din productie proprie, de pe balcon adica, dar tot productie se cheama. Cu cele 4 rosioare culese azi avem o recolta de 50 de grame!

ingrediente:
-2 catei usturoi
- 4 rosii (sau o conserva de rosii)
- fulgi ardei iute
- oregano
- sare, piper
- 200 gr feta
metoda:
- se decojesc rosiile si se toaca (pentru a decoji rosiile cu usurinta se scufunda in apa care fierbe, timp de 30 de secunde, apoi se scurg, se lasa putin la racit si coaja se va desprinde aproape singura);
- se toaca usturoiul si se caleste cam un minut, amestecand, cu grija sa nu se arda; se adauga rosiile tocate, cativa fulgi de ardei iute, o lingurita de oragano uscat, sare si piper; se lasa la fiert cam 25 de minute;
- se rupe feta in bucati care se aseaza intr-un vas ce poate fi pus in cuptor - sau 2-3 vase mai mici; se acopera bucatile de feta cu sosul de rosii si se coace la foc mediu, timp de 20 de minute;
- se serveste calda, cu ceva paine buna alaturi - si e gata o cina usoara.

Pofta buna!

4 comentarii: