Pagini

miercuri, 9 noiembrie 2011

Prajitura cu alune, ciocolata si-o para


O prajitura de sezon, acum cand piata e plina de alune proaspete si de pere; e un fel de brownie, fara faina, cu gust de nutella si felii de para.
ingrediente:
- 200 gr alune
- 150 gr zahar pudra
- 120 gr unt
- 4 oua
- 200 gr ciocolata amaruie (Poiana amaruie, 40% substanta uscata, nu e nici prea amara nici prea dulce, perfecta pentru prajituri; odata de ziua mea am facut un tort cu un kil de ciocolata de-asta, a fost o minunatie!)
- 1 para
metoda:
-  alunele se curata de coaja si se coc in cuptor15-20 de minute, miscandu-le din cand in cand; se lasa putin la racit iar apoi coaja subtire de pe ele se desprinde foarte usor;
- se macina alunele; se amesteca cu zaharul pudra;
- se topeste la bain-marie ciocolata taiata bucati impreuna cu untul;
- se amesteca alunele cu ciocolata topita si racita putin;
- se adauga ouale, unul cate unul; nu se adauga urmatorul ou decat dupa ce precedentul e bine incorporat;
- se tapeteaza cu hartie de copt o tava suficient de mare astfel incat prajitura de nu aiba mai mult de 4 cm inaltime;
- se toarna compozitia in tava; se curata para, se taie felii nu prea subtiri care se infig in compozitia cu ciocolata;


- daca raman felii de pere se procedeaza in modul urmator : se ia feliuta intre doua degete ale bucataresei... se trece pe peretii vasului in care a fost ciocolata topita .....si se mananca;
- prajitura se cocace la 180 de grade timp de 30-40 de minute, pana cand suprafata e coapta si se deschide la culoare; daca se incearca cu o scobitoare aceasta va iesi cu bucatele de ciocolata pe ea.


Pofta buna!


10 comentarii:

  1. E minunata! Ca o ciocolata de casa.

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) vai, anonim2, ce ne facem ? :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunataaaaaaaaaaaa si la cat imi place mie cioco , mmmmmmmmmmmm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca-ti place cioco sigur o sa-ti placa prajiturica asta care-i ca si cum ai manca nutella (de casa) cu o para moale si zemoasa!

      Ștergere
  4. bun...bun, a ajuns pana intr-un punct...cand a raas cu 120 gr unt si nu stiu ce sa fac cu el.
    In ciocolata calda se pune?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim - cand pui la topit ciocolata, adaugi in acelasi vas untul. |Cred ca il poti adauga si dupa ce s-a topit ciocolata dar asa e mai simplu :)

      Ștergere