Pagini

vineri, 7 octombrie 2011

Tarta cu rosii coapte

Reteta fara poza! In semn de prostest! Protestez si eu degeaba, ca oricum zilele se scurteaza si ma incurca pe mine la pozat mancarea. Pana ajung acasa oamenii muncii ca noi, pana fac ceva de mancare - deja e tarziu si lumina naturala s-a dus! Iar a doua zi nu mai e mare lucru de pozat ....
Dar tarta asta e buna, nu-i vina ei ca ma intristeaza pe mine lipsa luminii si zilele scurte, asa ca e de tinut minte. A iesit asa combinand doua retete de pe aceeasi pagina din revista "secretele bucatariei".
ingrediente :
- 200gr faina
- 100 gr unt rece taiat cubulete
- 1 lingura smantana
- 1 ou
- praf de sare
- 400 gr rosii
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi tocat
- 150 ml vin alb
- rozmarin
metoda:
- din faina, unt, ou, smantana, sare se face rapid un aluat care se inveleste in folie de plastic si se lasa in frigider minim 30 de minute;
- rosiile se taie in jumatate si se scobeste mijlocul; se presara pe ele sare, se stropesc cu ulei de masline si se coc 30-40 de minute in cuptorul incins pe mediu;
- ceapa taiata solzisori se caleste intr-o lingura de ulei; cand devine sticloasa se adauga rozmarin si vin alb si se lasa la fiert cam 30-40 de minute, pana scade lichidul;
- se intinde o foaie de aluat care se aseaza intr-o tava pentru tarta unsa cu unt; se repartizeaza deasupra rosiile coapte, apoi ceapa, lasand o margine de aluat de vreo 4 cm neacoperita; se aduna aceasta margine peste umplutura, apoi se coace tarta timp de 25-30 de minute.
Pofta buna!

P.S. :
pai asta-i poza ???

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu