Pagini

sâmbătă, 20 august 2011

Tarta cu pui si vinete

 
Tarta asta care vine de la Irina multumeste si partea din familie iubitoare de tarte, dar si partea carnivora...
ingrediente pentru aluat:
- 200 gr faina
- 90 gr unt rece
- sare
- 1 ou
- 20 ml apa rece
ingrediente pentru umplutura:
- 1 ceapa tocata
- 1 firicel de telina taiat felii
- 250 gr piept de pui taiat cubulete
- 300 gr vinete - tot asa, cubulete
- 2 rosii decojite si taiate
- 1 lingura masline fara samburi
- 1 lingurita otet balsamic
- ulei pentru prajit, sare ,piper
- 3 oua
- 200 ml lapte
- 60 gr smantana
metoda:
- se face rapid un aluat amestecand intai faina cu sarea si untul pana cand compozitia are aspect de firmituri; se adauga oul si apa si se mai framanta putin, pana cand se aduna aluatul; se inveleste in folie si se lasa in frigider cel putin 30 de minute;
- se caleste ceapa pana devine sticloasa, apoi se adauga telina, pieptul de pui si vinetele; cand acestea s-au inmuiat se adauga si rosiile si maslinele; se fierbe 30 de minute adaugand spre final otetul; se potriveste de sare si pier;
- se incinge cuptorul pe mediu; se intinde o foaie de aluat care se aseaza intr-o tava cu baza unsa cu unt; se inteapa cu furculita si se coace "in orb" 15 minute;
- se umple tarta cu compozitia cu vinete, deasupra se toarna ouale batute usor cu lapte, smantana si sare; se da focul putin mai mic  (cca 160 de grade, "2 far un sfert" la cuptorul meu) si se coace aproximativ 30-40 de minute pana se rumeste deasupra.

Pofta buna!

2 comentarii: