Tarta asta care vine de la Irina multumeste si partea din familie iubitoare de tarte, dar si partea carnivora...
ingrediente pentru aluat:- 200 gr faina
- 90 gr unt rece
- sare
- 1 ou
- 20 ml apa rece
ingrediente pentru umplutura:
- 1 ceapa tocata
- 1 firicel de telina taiat felii
- 250 gr piept de pui taiat cubulete
- 300 gr vinete - tot asa, cubulete
- 2 rosii decojite si taiate
- 1 lingura masline fara samburi
- 1 lingurita otet balsamic
- ulei pentru prajit, sare ,piper
- 3 oua
- 200 ml lapte
- 60 gr smantana
metoda:
- se face rapid un aluat amestecand intai faina cu sarea si untul pana cand compozitia are aspect de firmituri; se adauga oul si apa si se mai framanta putin, pana cand se aduna aluatul; se inveleste in folie si se lasa in frigider cel putin 30 de minute;
- se caleste ceapa pana devine sticloasa, apoi se adauga telina, pieptul de pui si vinetele; cand acestea s-au inmuiat se adauga si rosiile si maslinele; se fierbe 30 de minute adaugand spre final otetul; se potriveste de sare si pier;
- se incinge cuptorul pe mediu; se intinde o foaie de aluat care se aseaza intr-o tava cu baza unsa cu unt; se inteapa cu furculita si se coace "in orb" 15 minute;
- se umple tarta cu compozitia cu vinete, deasupra se toarna ouale batute usor cu lapte, smantana si sare; se da focul putin mai mic (cca 160 de grade, "2 far un sfert" la cuptorul meu) si se coace aproximativ 30-40 de minute pana se rumeste deasupra.
Pofta buna!
Ce prezentare eleganta!:)
RăspundețiȘtergereZi minunata!
Gaby, e usor incetosata de la vin :)
RăspundețiȘtergereO zi faina si tie!