ingrediente pentru aluat:
- 300 gr faina 550
- 1 lingurita drojdie uscata instant
- 1 lingurita sare
- 150 ml apa
- 1 lingura ulei de masline
ingrediente pentru umplutura:
- 2 vinete mijlocii
- 1 legatura ceapa verde (multe si marunte; cu siguranta se poate face si cu ceapa obisnuita)
- 2 catei usturoi
- 5 rosii uscate
- 125 gr mozarella
- 1 lingurita cimbru
- 1 lingurita busuioc
- sare, piper
- parmezan pentru presarat la final
metoda:
- se amesteca faina cu drojdia, apa si uleiul si se famanta aluatul pana cand e elastic si nelipicios; se adauga sarea si se mai framanta putin, pana cand s-a incorporat complet;
- se lasa aluatul la dospit o ora, intr-un vas acoperit cu folie alimentara;
- se taie ceapa, vinetele cubulete, rosiile fasii si se toaca usturoiul;
- se caleste ceapa; cand a devenit moale se adauga usturoiul, vinetele si rosiile, ierburile, sare si piper; se calesc impreuna pana se inmoaie vinetele;
- se incinge cuptorul pe treapta 2;
- se imparte aluatul in doua si se intind doua discuri subtiri de aluat, cu diametrul de aprox. 18 cm;
- se pune umplutura pe jumatate din fiecare bucata de aluat, lasand margine libera de 2 cm , iar deasupra se aseaza cubulete de mozarella;
- se ung marginile aluatului cu apa, apoi se impacheteaza apasand bine marginile, sa se lipeasca;
- se ung calzone-le cu ulei de masline si se face o taietura pe suprafata superioara pentru a iesi aburul;
- se coc 20 de minute.
Se servesc calde, presarate cu parmezan.
Pofta buna!
P.S. a iesit cam multa umplutura, ar fi fost destula pentru 3 calzone; ce a ramas am mancat a doua zi, cu sos de rosii, paste si muuuuult parmezan!
- 300 gr faina 550
- 1 lingurita drojdie uscata instant
- 1 lingurita sare
- 150 ml apa
- 1 lingura ulei de masline
ingrediente pentru umplutura:
- 2 vinete mijlocii
- 1 legatura ceapa verde (multe si marunte; cu siguranta se poate face si cu ceapa obisnuita)
- 2 catei usturoi
- 5 rosii uscate
- 125 gr mozarella
- 1 lingurita cimbru
- 1 lingurita busuioc
- sare, piper
- parmezan pentru presarat la final
metoda:
- se amesteca faina cu drojdia, apa si uleiul si se famanta aluatul pana cand e elastic si nelipicios; se adauga sarea si se mai framanta putin, pana cand s-a incorporat complet;
- se lasa aluatul la dospit o ora, intr-un vas acoperit cu folie alimentara;
- se taie ceapa, vinetele cubulete, rosiile fasii si se toaca usturoiul;
- se caleste ceapa; cand a devenit moale se adauga usturoiul, vinetele si rosiile, ierburile, sare si piper; se calesc impreuna pana se inmoaie vinetele;
- se incinge cuptorul pe treapta 2;
- se imparte aluatul in doua si se intind doua discuri subtiri de aluat, cu diametrul de aprox. 18 cm;
- se pune umplutura pe jumatate din fiecare bucata de aluat, lasand margine libera de 2 cm , iar deasupra se aseaza cubulete de mozarella;
- se ung marginile aluatului cu apa, apoi se impacheteaza apasand bine marginile, sa se lipeasca;
- se ung calzone-le cu ulei de masline si se face o taietura pe suprafata superioara pentru a iesi aburul;
- se coc 20 de minute.
Se servesc calde, presarate cu parmezan.
Pofta buna!
P.S. a iesit cam multa umplutura, ar fi fost destula pentru 3 calzone; ce a ramas am mancat a doua zi, cu sos de rosii, paste si muuuuult parmezan!
Buna! Ai un blog de apreciat, retete interesante si bune! Felicitari!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place, Nely! :)
RăspundețiȘtergere