Pagini

luni, 23 mai 2011

Paine umpluta


ingrediente:
- 250 gr faina 000 cernuta
- 1 plic drojdie uscata
- 110 ml apa calduta
- sare
- 100 gr sunca de Praga
- 100 gr branza (crema de burduf si cascaval ras, sau numai de un fel)
- o ceapa mijlocie tocata
- 3 rosii uscate tocate
- jumatate de legatura patrunjel tocat
- putin rozmarin (din fereastra) tocat
- piper
metoda:
- se framanta un aluat din faina, drojdie , apa si putina sare; se lasa la dospit intr-un loc caldut pentru 45 de minute - o ora;
- se incinge cuptorul pe mediu;
- se rad / toaca ingredientele pentru umplutura, in afara de feliile de sunca;
- se intinde o foaie dreptunghiulara de aluat cu grosimea de aprox. 1/2 cm;
- se acopera cu felii de sunca; se aseaza deasupra ceapa tocata, branza,  rosiile uscate,verdeata si piper dupa gust;
- se ruleaza strans si se aseaza pe hartie de copt intr-o tava dreptunghiulara (de chec);
- se coace 25-30 de minute;
- se scoate din tava si se lasa la racit, apoi se serveste taiata felii.


Pofta buna!

4 comentarii:

  1. Liana, merci de reteta! Am fost mai mult decat incantati de ea si maine o facem din nou :) o sa cumpar si rosii uscate, caci sunt atre curioasa cum iese cu ele. O duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corina, ma bucur mult ca v-a placut! Tare destept a fost cel care-a inventat rosiile uscate :)), sunt minunate in salate, paini-focaccia, umpluturi pentru carne ...

      Ștergere
  2. Liana, dar tu de unde le cumperi din Cluj? Eu am vazut la Cora si Carrefour la raionul de produse internationale si sunt conservate in ulei. Din acelea folosesti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie mi le aduce sora de pe alte meleaguri - uscate si putin sarate dar nu in ulei. In Cluj am vazut la un mom dat asa ceva intr-un magazin cu produse naturiste.

      Ștergere