Pagini

miercuri, 18 mai 2011

Ciorba de miel

Din nou o reteta de-a bucatarului meu personal. Eu zic ca nu imi place mielul, dar nu simt gustul neplacut de miel nici in aceasta ciorba, nici in mielul umplut pe care il face de Pasti bucatarul meu. Am intrebat daca nu se poate face aceeasi ciorba, care sa aiba acelasi gust, cu altfel de carne. Raspuns : NU. Asadar, iata cum se prepara aceasta ciorba consistenta si foarte buna.
ingrediente:
- carne de miel (o pulpa si cap)
- 2 cepe mijlocii taiate marunt (sau o ceapa mare)
- 1 kg morcovi rasi pe razatoarea mare
- 2-3 linguri de otet de vin
- 4 cartofi taiati cubulete
- o mana de orez
- 400 gr mazare (conserva mare)
- 2 linguri patrunjel verde tocat
- un varf ce cutit busuioc si tot atata tarhon
metoda:
- se pune ceapa la calit in putin ulei; cand e sticloasa se adauga morcovii  si se calesc impreuna;
- se spala si se curata carnea, apoi se pune la fript cu ceapa si morcovii;
- se adauga apa, sare si piper si se lasa la fiert pana e fiarta carnea;
- se scoate capul si pulpa din cratita si se desprinde carnea de pe oase; se pune inapoi in supa, se adauga otetul si se fierbe 45 de minute;
- se adauga orezul, dupa 5 minute - verdeturile si cartofii; cand acestia sunt fierti  se adauga mazarea si se mai fierbe 10 minute; bucatarul spune - timp total : 3 ore .
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu