Pagini

vineri, 18 martie 2011

Varza rosie cu cartofi si varza de Bruxelles

O combinatie frumoasa si gustoasa. Imi place alaturarea de culori, texturi, forme si gusturi. Si destul de consistenta.
ingrediente:
- o varza rosie
- ulei de masline
- 2 lingurite otet (balasmic, dar in lipsa lui - de orice fel)
- 1 mar
- sare, rozmarin
- varzute de Bruxelles
- cartofi
metoda:
- varza rosie se taie subtire si se pune intr-o cratita cu putin ulei; se caleste 2-3 minute, apoi se adauga 2 pahare de apa, sare (cam 2 lingurite la o varza .. mijlocie) si otetul si se lasa sa fiarba, cu capac, pana scade aproape toata zeama; se adauga marul ras pe razatoarea mare si se mai lasa la fiert inca 20 de minute; varza rosie trebuie sa fiarba destul de mult, dupa constatarile mele, si parca e chiar mai buna a doua zi;
- varza de Bruxelles se fierbe - cel mai bine la aburi, supraveghind mereu sa nu devina prea moale;
- cartofii, curatati - spalati, se taie cubulete si se pun intr-o cratita cu apa cu sare care fierbe; se lasa la fiert 5 minute din momentul in care apa revine la punctul de fierbere; se scurg bine de apa, apoi se pun intr-o tava , se adauga cam 2 linguri de ulei de masline, sare grunjoasa si rozmarin - se amesteca putin cu mana astfel incat sa fie "unsi" toti cartofii; se lasa la cuptorul incins pe mediu cam 30 de minute, intorcandu-i la jumatatea intervalului.
Pofta buna!

2 comentarii: