Reteta vine de aici, am gasit-o dupa indelungi cautari, si multumesc pentru ea! Am modificat cantitatile cu regula de trei simpla, adaptand pentru tava mea de 18x28 cm.
ingrediente:
- 170 gr unt
- 330 gr zahar
- 100 gr cacao
- 1/4 lingurita sare
- 3 oua medii-mici
- 80 gr faina
- 75 gr miez de nuca
metoda:
- se incinge cuptorul la "2 fara un sfert" (la un cuptorul cu 3 trepte)
- se topeste la baie de aburi untul cu sarea, zaharul si cacaoa;
- se lasa putin la racit compozitia, dupa care se adauga oule, unul cate unul;
- se incorporeaza si faina, apoi nucile;
- se intinde aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, apoi se da la cuptor pentru ... ei bine, 20 de minute am lasat-o eu de data aceasta, poate mai suporta 2-3-4 minute fara sa iasa prea tare; oricum, trebuie sa fie moale in interior; se taie dupa ce s-a racit complet.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu