Pagini

joi, 15 septembrie 2011

Paste cu legume coapte


Ceva simplu - asa, ca de revenire dupa vacanta, pana ne intram in mana! Reteta asta nu are cantitati fixe, nici macar ingredientele nu sunt batute-n cuie, legumele se pot varia dupa sezon si dupa gust.
ingrediente:
- 1 vanata taiata cuburi cu latura cca. 2 cm
- 2 rosii taiate sferturi sau felii mai groase
- 2 cepe taiate in sfert sau in 6, daca sunt mai mari
- 2 morcovi mijlocii taiati felii de 3-4 mm grosime
- 1 ardei kapia
- ulei de masline, sare grunjoasa, busuioc, oregano
- paste fainoase de orice fel
metoda:
- se aseaza legumele in tava cuptorului, pe hartie de copt - bucatile se pun una langa alta, sa nu se suprapuna;
- se stropesc cu ulei de masline, se sareaza, iar pe rosii se poate presara oregano uscat;
- se coc pe treapta 2 (foc mediu) 20 de minute, apoi se intorc legumele pe cealalta fata, se stropesc din nou cu ulei, se sareaza si se mai coc 15-20 de minute;
- intre timp se fierb pastele, care se aseaza apoi pe farfurie cu legumele deasupra; se taie fasii subtiri 2 fire de busuioc si se obtine o mancare atat de buna incat nici nu am simtit nevoia sa presar ceva branza deasupra!
Se pot coace si ciuperci, dovlecei, gogosari, ardei gras, praz .... dar neaparat sa fie ceapa, e pe locul 1 in preferintele noastre!

2 comentarii: