Pagini

marți, 5 aprilie 2011

Apple crumble

Reteta am gasit-o la goodfood, nu e nimic complicat. Amestecul de mere moi cu fulgi de ovaz crocanti este perfect!
ingrediente:
- 1.2 kg mere
- 4 linguri gem de caise
- 2 linguri zeama de lamaie (sau zeama unei portocale)
- 100 gr faina alba
- 150 gr fulgi de ovaz
- 100 gr zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 100 gr unt
- 1 lingura miere (optional)
metoda:
 - merele se spala, de curata de coaja si de samburi, se taie in sferturi si apoi - felii subtiri;
- se amesteca gemul cu sucul de citrice, apoi se toarna peste mere si se amesteca bine;
- se incinge cuptorul pe mediu;
- se amesteca faina cu fulgii de ovaz si scortisoara;
- se topeste untul cu mierea, apoi se toarna peste amestecul de fulgi si se amesteca, apoi se adauga si zaharul;
- merele se pun intr-o tava unsa cu unt si se niveleaza putin; deasupra se intinde amestecul de fulgi de ovaz, astfel incat merele sa fie bine acoperite;


- se lasa la cuptor 30 de minute, apoi se scoate si se lasa putin la racit.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu