miercuri, 30 noiembrie 2011

Legume mexicane

Aceste legume mexicane se pot servi ca atare sau ca si garnitura langa o halca de carne.
Ingredientele sunt putine si in cantitati "dupa gust" : ceapa (taiata marunt) si / sau praz (taiat feliute), morcovi (cubulete), ardei rosu (idem), fasole rosie si porumb (din conserva), pasta de rosii (sau suc, ori rosii tocate - vara). Se caleste (ceapa sau prazul), cand devine sticloasa se adauga morcovii si ardeiul. Cand s-au inmnuiat putin se adauga suc de rosii (sau pasta diluata cu apa). Se condimenteaza, si aici e partea dificila: se pune sare, boia, cativa fulgi de ardei iute si chimion, care-i un condiment de baza in retetele mexicane si arabesti (se vede ca e mai  degraba o preferinta ce tine de latitudine, nu de continent). Ziceam ca e dificila operatiunea de condimentat mancarea pentru ca acest chimion (care e altceva decat chimenul) nu se gaseste prea usor in Romania, dar daca dati cumva peste el merita sa va faceti o rezerva strategica. Se fierbe apoi mancarea, la foc mic, 10-15 minute, in ultimele 5 adaugand fasolea si porumbul. De data asta am mancat legumele mexicane cu lipii - taiate in 4, unse cu ulei de masline, coapte in cuptor 10 minute, intoarse pe partea cealalta, presarat sare grunjoasa pe unele si cas ras pe altele, copt inca 10 minute. Magnific! :)

Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Opa, o sa fac aceasta bunatate. Si ce faina poza ai facut cu ingredientele :D!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nuli, faina ideea :D dar cam intunecata poza, ca de la omu muncii care ajunge acasa pe intuneric ... Pofta la bunatate !

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...