Pagini

miercuri, 1 iunie 2016

Paste cu broccoli si piept de pui




Mi se pare ca broccoli nu se potriveste cu orice si nu se poate gati bine oricum. Una din combinatiile in care ii sta bine este insa aceasta: cu paste si piept de pui. Am cautat asadar pe world wide web retete cu aceste trei ingrediente, si iata ce a rezultat din ce mi-a ramas din minte in urma vastei cercetari. Reteta de fata mai primeste o mare bulina rosie pentru ca foloseste pentru gatit doar 2 vase, o cratita in care fierb pastele si broccoli, si o tigaie pentru restul ingredientelor. Ca la orice reteta geniala, cantitatile sunt orientative, importante fiind ingredientele.



ingrediente (3-4 portii):
- 1 bucata piept de pui
- 1 bucata broccoli
- 200 g paste fainoase
- 1 lingura ulei de masline
- 1 catel de usuroi
- 4 rosii uscate (in ulei)
- salvie uscata, unt (cat o nuca)
- sare, piper
- parmezan ras pentru servit

metoda:
- broccoli se taie buchetele mici si se spala;
- se pune la fiert o cratita mare de apa cu sare; cand clocoteste se adauga pastele; cu 3-4 minute inainte de a fi fierte se adauga broccoli;
- se incinge o tigaie; se adauga o lingura de ulei, apoi pieptul de pui taiat cubulete cu latura de 2-3 cm; se prajeste carnea cateva minute, pana incepe sa se rumeneasca; se adauga untul, salvia uscata, usturoiul tocat si rosiile uscate taiate bucatele, sare si piper; se gatesc toate, amestecand, 2-3 minute, apoi se adauga pastele si broccoli.
Mancarea se serveste calda, cu o tona de parmezan ras deasupra.



Pofta buna!